Hopp til innholdet

Populære unisex-navn

Her finner du populære og trendy kjønnsnøytrale navn, også kalt unisex-navn. Blant de mest populære unisex-navnene fra 2022 finner vi Luca, Aria, Luka, Alex och Ariel. Det mest populære var navnet Luca som ble gitt til 74 nyfødte i 2022.

Mange navn er tradisjonelt sortert som enten gutte- eller jentenavn, selv om det i dag ikke er noen juridiske begrensninger på hva man kan kalles. I denne listen har vi tatt med navnene som bæres av alle kjønn, såkalte kjønnsnøytrale eller unisex-navn.

Vi i Alt om Navn har definert et navn som kjønnsnøytralt hvis det bæres av begge kjønn og minst syv prosent av brukerne tilhører det "andre" kjønnet, det minst vanlige.

Navnene nedenfor er sortert etter hvor mange nyfødte som fikk navnet i 2022. Klikk på et navn for å se hva navnet betyr, hvor mange som heter, hvor populært det er å gi til nyfødte m.m.

Navn som begynner på:
Kjønn:
AlleJenterGutterUnisex
Antall bokstaver i navnet:
Alle234567+
Sortering:
Mest populærMest vanligMest uvanligAlfabetisk

Hva er et kjønnsnøytralt navn?

Mange navn er sortert etter tradisjon som enten gutte- eller jentenavn, selv om det i dag ikke er noen juridiske begrensninger på hva man kan kalles. Vi i Alt om Navn har definert et navn som kjønnsnøytralt dersom det bæres av begge kjønn og minst sju prosent av bærerne tilhører det «annet» kjønnet, det minst vanlige.

Unisex-navn har blitt stadig mer populært de siste årene og det er både fordeler og ulemper med å gi barnet et slikt navn. Det at en person ikke kan bestemme sitt kjønn og dermed har forutinntatte meninger om en kan være gunstig ettersom man får større mulighet til å skape sin egen identitet. I en jobbsøknad kan det være vanskelig for den som leser å avgjøre om det er en mann eller en kvinne som søkte jobben. Om det er en fordel eller ulempe kommer nok an på.

Hvordan kan du velge blant alle de vakre kjønnsnøytrale navnene?

Det er mye å tenke på når du skal velge ett kjønnsnøytralt navn til barnet ditt. Vil du at det skal være et vanlig eller uvanlig navn? Er det viktig at navnet er lett å stave og uttale? Vil du at navnet skal bety noe spesielt? Skal barnet oppkalles etter en slektning? Fungerer navnet på engelsk eller et annet språk barnet skal snakke? Hvordan samsvarer barnets navn med søskenets? Alle disse spørsmålene kan være verdt å vurdere ettersom barnet sannsynligvis vil bære navnet hans gjennom hele livet. Les mer om å velge et godt navn på siden Barnenavn. Les mer om å velge et godt unisex navn på siden Barnenavn.

Du kan lagre kjønnsnøytrale navnene du liker i Favoritlista din ved å klikke på hjertet ved siden av navnene. På denne måten kan du samle alle dine beste babynavn på ett sted!

Hva betyr "klokken" ved siden av navnene?

Ved siden av hvert navn er det en "klokke" som viser hvor stor prosentandel av personene som bærer navnet er henholdsvis kvinner og menn.

For eksempel betyr
at 50 % er kvinner og 50 % er menn
samtidig som
betyr at 75 % er kvinner og 25 % er menn.

Hvor kommer listen over kjønnsnøytrale navnene fra?

Kjønnsnøytrale navnene og opplysninger om hvor mange som bærer hvert navn kommer fra Statistisk sentralbyrå (SSB).