Hopp til innholdet

Populære guttenavn

Her finner du populære og trendy guttenavn. Blant de mest populære guttenavnene fra 2022 finner vi Emil, Noah, Oliver, Isak och William. Det mest populære var navnet Emil som ble gitt til 405 nyfødte i 2022.

Navnene nedenfor er sortert etter hvor mange nyfødte som fikk navnet i 2022. Klikk på et navn for å se hva navnet betyr, hvor mange som heter, hvor populært det er å gi til nyfødte m.m.

Navn som begynner på:
Kjønn:
AlleJenterGutterUnisex
Antall bokstaver i navnet:
Alle234567+
Sortering:
Mest populærMest vanligMest uvanligAlfabetisk

Hvordan kan du velge blant alle de vakre guttennavnene?

Det er mye å tenke på når du skal velge ett guttenavn til barnet ditt. Vil du at det skal være et vanlig eller uvanlig navn? Er det viktig at navnet er lett å stave og uttale? Vil du at navnet skal bety noe spesielt? Skal gutten oppkalles etter en slektning? Fungerer navnet på engelsk eller et annet språk barnet skal snakke? Hvordan samsvarer guttens navn med søskenets? Alle disse spørsmålene kan være verdt å vurdere ettersom gutten sannsynligvis vil bære navnet hans gjennom hele livet. Les mer om å velge et godt navn på siden Barnenavn. Les mer om å velge et godt mannsnavn på siden Barnenavn.

Du kan lagre guttennavnene du liker i Favoritlista din ved å klikke på hjertet ved siden av navnene. På denne måten kan du samle alle dine beste babynavn på ett sted!

Mest populære guttenavn hvert år

Hvis du er interessert i å se de mest populære guttennavnene, kan du enten sortere listen ovenfor etter popularitet eller sjekke ut Navnetoppen der du kan se de mest populære guttennavnene år for år helt tilbake til 1945.

Hva er det vanligste guttenavnet i Norge?

Det vanligste guttenavnet i Norge er Jan, som er navnet på rundt 45 000 gutter. Du kan se flere av de vanligste navnene på siden Topplisten over de vanligste fornavnene i Norge eller ved å sortere listen ovenfor etter "Mest vanlig".

Hva betyr "klokken" ved siden av navnene?

Ved siden av hvert navn er det en "klokke" som viser hvor stor prosentandel av personene som bærer navnet er henholdsvis kvinner og menn.

For eksempel betyr
at 50 % er menn
samtidig som
betyr at 75 % er menn.

Hvor kommer listen over guttennavnene fra?

Guttennavnene og opplysninger om hvor mange som bærer hvert navn kommer fra Statistisk sentralbyrå (SSB).