Hopp til innholdet

Liv

Her har vi samlet informasjon om navnet Liv. Du kan se hvor mange personer i Norge som bærer navnet som fornavn, hva navnet betyr og hvor populært det er å gi til det nyfødte barnet.

Navnedag: 2 oktober

Hva betyr Liv?

Liv er et kvinnenavn avledet av det norrøne ordet hlif som betyr «vern» eller «beskyttelse». Navnet har også blitt assosiert til det norrøne ordet líf, «liv». Norrøne varianter av navnet er Hlíf, Hlífa og Lífa.

Kilde: Wikipedia

Hvor mange heter Liv i Norge?

22 150 kvinner har Liv som første fornavn. Av disse har 7 660 Liv som eneste fornavn.

Ingen eller høyst tre menn heter Liv i fornavn.

100% av alle som heter Liv i fornavn er jenter.

Kilde: SSB (Antall personer med navnet 21 juni 2021)

Hvor mange nyfødte heter Liv?

I 2020 ble det født 75 barn som fikk navnet Liv. Navnet har gått litt ned i popularitet og var mest populært i 1948 da det havnet på plass 3 på Navnetoppen, listen over de vanligste navnene for nyfødte det siste året.

Kilde: SSB

Kjente mennesker som heter Liv

  • Liv Grete Skjelbreid Poirée - skiskytter
  • Liv Ullman - skuespiller

Navn som ligner Liv

Liker du navnet Liv og vil du finne andre navn med lignende stavemåter? Så kanskje et av disse navnene kan være interessant.

Søskennavn til Liv

Leter du etter navn som passer godt til Liv? Da kan du bruke generatoren for søskenavn som gir deg forslag til mulige navn.

Finn flere navn

Prøv gjerne en av disse måtene for å finne flere fine og vakre navn.

Foreslå endringer

Vet du hva Liv mener eller kjenner du noen kjente personer som bærer navnet? I så fall er du velkommen til å foreslå en ny betydning eller kjent person.