Hopp til innholdet

Alle navn

Her finner du alle norske fornavn delt på initialer. Velg bokstaven du vil at navnene skal begynne med.

Vil du finne et navn på den nyfødte babyen din eller den etterlengtede babyen som for tiden er i livmoren og vokser? I så fall har du kommet til rett sted. Her kan du liste opp og filtrere alle norske fornavn etter bokstav og kjønn. Velg om du vil liste dem med navnene som er mest populære å gi til nyfødte, de vanligste i Norge eller i alfabetisk rekkefølge.

Du kan lese mer om og se tips om valg av barnebarn på siden for barnenavn.

Navn som begynner på:
Kjønn:
AlleJenterGutterUnisex
Antall bokstaver i navnet:
Alle234567+
Sortering:
Mest populærMest vanligMest uvanligAlfabetisk

Hvordan kan du velge blant alle de vakre navnene?

Det er mye å tenke på når du skal velge ett navn til barnet ditt. Vil du at det skal være et vanlig eller uvanlig navn? Er det viktig at navnet er lett å stave og uttale? Vil du at navnet skal bety noe spesielt? Skal barnet oppkalles etter en slektning? Fungerer navnet på engelsk eller et annet språk barnet skal snakke? Hvordan samsvarer barnets navn med søskenets? Alle disse spørsmålene kan være verdt å vurdere ettersom barnet sannsynligvis vil bære navnet hans gjennom hele livet. Les mer om å velge et godt navn på siden Barnenavn. Les mer om å velge et godt navn på siden Barnenavn.

Du kan lagre navnene du liker i Favoritlista din ved å klikke på hjertet ved siden av navnene. På denne måten kan du samle alle dine beste babynavn på ett sted!

Mest populære navn hvert år

Hvis du er interessert i å se de mest populære navnene, kan du enten sortere listen ovenfor etter popularitet eller sjekke ut Navnetoppen der du kan se de mest populære navnene år for år helt tilbake til 1945.

Hva betyr "klokken" ved siden av navnene?

Ved siden av hvert navn er det en "klokke" som viser hvor stor prosentandel av personene som bærer navnet er henholdsvis kvinner og menn.

For eksempel betyr
at 50 % er kvinner og 50 % er menn
samtidig som
betyr at 75 % er kvinner og 25 % er menn.

Hvor kommer listen over navnene fra?

Navnene og opplysninger om hvor mange som bærer hvert navn kommer fra Statistisk sentralbyrå (SSB).